Malagan nousu vieläkin haaveissa, Cadizissa tasapeli.

Cadiz – Malaga lt. 1-1

Normaalisti vieraspiste Cadizin kentältä olisi hienoa (ja vieraspiste muutenkin), mutta se kun edellyttäisi sitä kuuluisaa “piste vieraissa ja kolme kotona” -keskiarvoa.

En nähnyt kuin osan peliä, joten olen nyt muiden todistajien varassa. Ymmärtääkseni peli oli kuitenkin tylsähkö ja täynnä karvasääripelaajien “kuolevia joutsenia” ja itkuvirsiä. Malagan ainokaisen teki N’Diaye vastapuolen mykiöityä kulmapotkunsa ja tasoitus kotijoukkueelle tehtiin hienosta vapaapotkusta. Molempien joukkueiden “tähdet” eli Machis ja Ontiveros taisivat olla sellaisessa miesvartiossa ettei sieltä olisi läpi päästy ilman puskutraktoria.

Sitten kotipelin tätä samaista Cadizia vastaan on Malaga mykiöinyt kaikki ns. kuuden pisteen ottelunsa. Ei ihme että alkaa kannattajilla olla sarvea otsissa. Vain ja ainoastaan muiden joukkueiden ristiinpelaamiset ja muutama yllätyksellinen vieraspelivoitto on pitänyt Malagan nousupaikoissa kiinni. Nyt ollaan sitten pisteen päässä playoffpaikoistakin.

Ei nyt kuitenkaan hirveästi harmita. Miksi ei? No siksi että loppukaudella on kyse enää vain ja ainoastaan siitä päästäänkö playoffeihin vai ei. Pudotuspeliviiva on siis pisteen päässä ja Malagan loppukauden ohjelma on seuraava:

13.5 Malaga – Oviedo
16.5 Reus – Malaga (automaattiset 3 pistettä)
26.5 (alustava) Malaga – Zaragoza
2.6 (vahvistetaan ed. kierroksen jälkeen) Albacete – Malaga
9.6 (vahvistetaan ed. kierroksen jälkeen) Malaga – Elche

Tämänkin päivän tulos playoffeissa (tasuri vierasmaalilla) olisi ainakin ensimmäisen osaottelun jälkeen maistunut makealta ja La Rosaleda viimestä paikkaa myöten täynnä jännittämässä seuraavaa osaottelua.

Odotetaan nyt vielä ennen kuin aletaan noita tervassa ja höyhenissä kierittämään. Malaga saa nyt huilata viikon, jonka jälkeen sillä on kotipeli Oviedoa vastaan. Siitä sitten kahden viikon huili ja taas kotipeli (Zaragoza). Väliin merkittyä Reus-ottelua ei siis pelata vaan se tuomitaan automaattisesti 0-1 vierasvoitoksi Malagalle. Kolmen viikon sisällä siis 2 kotipeliä. Niistä voitot ja ollaakin 9 pistettä rikkaampia. Varmasti tukevasti playoffpaikkojen sisällä.

Playoffeissa voipi sitten sattua ihan mitä vaan. Viime vuonna sieltä nousi etukäteen heikoimmaksi rankattu porukka. Oliko se nyt Valladolid.

It ain’t over ’til the fat lady sings.