Malagan nousu La Ligaan jäi haaveeksi, tällä kertaa..

Niin siinä sitten kävi. Kovasta loppukiristä kauden viimeisissä peleissä huolimatta, viimeinen puristus hyytyi kalkkiviivoilla.

Malaga siis päätyi runkosarjassa sijalle 3. ja sai hyvät lähtöasetelmat nousukarsintojen pudotuspelien avauskierrokselle. Vastaan asettui sarjan 6. Deportivo. Keskiviikko-illan ensimmäisessä osaottelussa vieraskentällä kaikki alkoi loistavasti, Malaga teki jo ottelun alkupuolella tärkeän vierasmaalin, kun se siirtyi Luis Hernandezin maalilla 0-1 -johtoon. Johto ei valitettavasti kuitenkaan kauaa kestänyt, vaan tasoitus tuli rangaistuspotkusta muutama minuutti Malagan maalin jälkeen. Mutta, Malaga iski jaksolla vielä kerran, kukapa muukaan maalintekijänä, kuin Javi Ontiveros. Hänen komea pomminsa vei Malagan 1-2 -johdossa tauolle. Kaikki näytti erittäin hyvältä tuossa vaiheessa. Mutta – vannomatta paras. Toisella jaksolla 22. minuutissa Deportivo iski kolmesti, ja ottelu päättyi 4-2 Deportivon hyväksi. “Mitä tuolla oikein tapahtui” kysyi muuan maalivahti Munir. Hän ei voinut tietääkään, että hän tulisi kysymään tuon kysymyksen vielä myöhään seuraavana lauantaina.

Lauantaina oli siis vuorossa 2. osaottelu Malagan La Rosaledalla. Odotukset kasvoivat päivä päivältä, oltiinhan kuitenkin voitettu 3 edellistä kotiottelua maalein 3-0,3-1 ja 3-0. Nyt joukkueen takana olisi vielä loppuunmyyty stadion, lähes 30 000 hulluna huutavaa Malaguistaa. Ja mikä tuo tunnelma olikaan, korvia huumaava huuto, pauke, vislaukset ja laulu. Nuo äänet täyttivät La Rosaledan ensimmäisten 45 minuutin aikana. Ne eivät kuitenkaan auttaneet tuottamaan maalia. Kerran saatiin pallo sisätolppaan ja kerran ylärimaan. Nuo – tai ainakin toinen – jos olisi mennyt maaliin, tilanne olisi saattanut olla toinen. Toisella jaksolla ei samoihin sfääreihin päästy valitettavasti enää, ei kentällä eikä lehtereillä. Tuli vain se yksi lipsahdus, Munir jotenkin onnistui taikomaan pallon selkänsä taakse. No, sillä nyt ei enää ollut merkitystä, kun joukkue tarvitsi vähintään 2 tehtyä maalia.

Yhteistuloksena siis 2-5 -tappio Malagalle, ja tämä tietää siis sitä, että Malaga CF pelaa myös ensi kaudella La Liga 2:sta. Alkaa SE toinen vuosi, jona monet muut aiemmin sarjasta pudonneet joukkueet ovat paluunsa tehneet pääsarjaan. Kauas ei jääty nytkään, mutta ensi kausi on taas uusi kausi, erittäin mielenkiintoinen sellainen. Fanit jo näyttivät, että he eivät joukkuetta jätä. Ottelun jälkeen koko joukkue oli rivissä katsomon edessä, ja huikean tunnelman saattelemana La Rosaleda kaikui tuota laulua. Pelaajat itkivät. He tietävät, että tämän kannustuksen eteen heidän on taas hyvä tulla elokuussa.

Mielenkiintoiseksi tulevan kauden tekee myös tämä paljon puhuttu omistajuuskysymys. Kuka tätä purtta ohjaa tulevalla kaudella? Saadaanko sheikki ulos, ja uusi omistaja pumppaamaan rahaa seuraan? Nämä luultavasti selviävät kesän aikana, ilmoitamme kyllä!

Kuluva kausi oli siis meillekin ensimmäinen muualla, kuin pääsarjassa. Pientä jännitystä oli, että löytääkö ihmiset vielä tiensä Malagan otteluihin. Ja vielä mitä, kauden ensimmäinen puolisko varsinkin mentiin erittäin mukavissa osallistujalukemissa, kiitos kaikille uskollisille mukanaolijoille! Ja toisaalta, eikös ole kivempi nähdä välillä voittavaa jalkapalloakin? 😉 Edelliskaudella liigassa se nimittäin oli todella harvinaista.
Malagalla on nyt kokemusta tästä sarjasta, itse uskon vahvasti, että seuraavalla kaudella se nousu tulee.

Vieraspelireissujakin tehtiin tällä kaudella useita, 5 kpl. Ensi kaudelle olemmekin jo alustavasti sopineet lähtevämme taas ainakin Las Palmasiin ja Teneriffalle, riippuen toki ajankohdasta, kun otteluohjelma myöhemmin kesällä julkaistaan.

Nyt on aika vetää vähän henkeä ja ladata akkuja tulevalle kaudelle. Itse lähden niitä lataamaan FF Jaron pariin, eli 5-6 Jaron peliä käyn Suomessa seuraamassa – tule sinäkin 🙂 Kiitos kaudesta Laurille, Jukelle, Sannalle, Jaskalle, sekä kaikille jotka ovat hypänneet auttamaan tarvittaessa – olette olleet korvaamattomia! Jatketaan tästä ensi kaudella, ei muuta kuin Let’s Vam… Ei, en mä voi tuota sanoa, mä sanon vi syns!

-VEPPE