Malaga varmisti Albacete -vierasvoitollaan pudotuspelipaikan!!

Eilisiltainen loistava vierasvoitto Albacetestä varmisti Malagalle pudotuspeleissä. Javier Ontiveroksen ensimmäisellä jaksolla tekemä maali vei Malagan johtoon. Maali oli jälleen kerran upeaa katsottavaa, lähes toisinto miehen kotikentällä Oviedoa vastaan tekemä maali. N’Diaye tuplasi johdon toisen puoliajan alkupuolella, mutta pari minuuttia tästä, Blanco Leschuk sai ottelussa toisen varotuksen ja lensi ulos. Malaga joutui näin pelaamaan yli 30 minuuttia miehen vajaalla. Albacete onnistui kaventamaan vielä 1-2:een, mutta Malaga kesti lopun ajan, ja otti sen neljännen peräkkäisen voittonsa sarjassa!

Eilen tiistaina pelattiin siis loppuun kierros nro 41, eli viimeistä edellinen kierros. Granada varmisti nyt myös nousunsa Osasunan lisäksi ensi kauden La Ligaan.

Spekuloidaas sitten sopivasti määrin. Tällä voitolla Malaga siis varmisti paikkansa ensi viikolla alkaviin playoffeihin. Tällä hetkellä Malaga on sijalla kolme, samoissa pisteissä Albaceten kanssa, mutta keskinäiset pelit kun ratkaisevat, Malaga on ylempänä. Tämä tahtoo sanoa sen, että lauantaina kotivoitto Elchestä varmistaisi Malagalle kolmossijan, ja edut pudotuspeleihin (esim. viikonloppukotiottelu). Huonoimmillaan Malaga voi olla viikonlopun jälkeen viides. Tässä vaiheessa siis on vielä mahdotonta sanoa, kenet Malaga tulee kohtaamaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, sillä tuohon 6. ja viimeiseen karsintapaikkaan hamuavat vielä Deportivo, Cadiz ja Oviedo. Malagan voittaessa ottelunsa, vastustaja tulee olemaan mitä todennäköisimmin yksi näistä. Tällä hetkellä tuossa 6. sijalla on Deportivo, pisteen edellä Cadizia, kaksi pistettä Oviedoa. Elikäs Malaga, Albacete ja Mallorca ovat jo varmistaneet karsintapaikkansa, kysymys on siis nyt, että kuka kohtaa ja kenet.

Putoajat sentään ovat nyt jo selvillä. Sarjaporrasta alemmas siirtyvät Cordoba, Gimnastic ja Rayo Majadahonda.

Paljon on siis avoimia kysymyksiä ennen viimeistä kierrosta, mutta se on varmaa, että Malagan kausi jatkuu tämän viikonlopun jälkeen (Malaga-Elche La 8.6. klo 20.30). Viimeisellä kierroksella voi aina tapahtua mitä vain, eli lauantai-iltana kaikki on paljon selvempää.

Playoffien ensimmäisen kierroksen lipunmyynti on jo alkanut tänä keskiviikkoaamuna, vaikka pelipäivät ovat vielä tässä vaiheessa kysymysmerkki. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä tulemme ensi viikolla näkemään kauden ensimmäistä kertaa täyteen pakatun La Rosaledan. Ah, sitä tunnelmaa, sen voi jo melkein nyt aistia. Tuu sinäkin!