Malaga koki tappion Gironaa vastaan – siirtoikkuna sulkeutui, Okazaki lähti!

Malaga pelasi siis kauden kolmannen ottelunsa lauantaina vieraissa putoajajoukkue Gironaa vastaan. Ottelu päättyi Gironan 1-0 -voittoon, lähestulkoon heidän ainoasta maalipaikasta tehtyyn maaliin. Maalintekijänä, kukapa muukaan kuin Stuani. Mies viimeisteli viime kaudella putoajajoukkueessa 19 maalia, hän tarvitsi yhden paikan, ja siitä mies teki. Malaga paransi otteitaan toisella jaksolla, mutta ei onnistunut maalinteossa, huippupaikoillekaan ei toisaalta päästy.

Tulevana lauantaina Malaga pelaa kauden toisen kotiottelunsa, vastaan asettuu “paikallisvastustaja” Almeria. Iso joukko siis vierasfaneja on saapumassa La Rosaledalle, josta ei tunnelmaa tule puuttumaan. Onko se sitten positiivista tunnelmaa, jää nähtäväksi. Nimittäin tunti ennen ottelua on fanit järjestämässä mielenosoituksen omistaja Sheikki Al-Thania vastaan. Alla lisää aiheesta, Lauri avaa hieman taustoja. Lue myös uusin uutiskirjeemme tästä, jos et ole jo postituslistallamme:  https://mailchi.mp/3f6bbd8f4cff/uutiskirje-syyskuu-2019
Vielä mahtuu mukaan seuraamaan tuota spektaakkelia kanssamme. Ottelu Malaga – Almeria lauantaina 7.9. klo 18.00. Ilmoittaudu mukaan Reflan toimistossa tai s-postilla malagacffanclubfinland@gmail.com .

Lyhyesti:

Malagan palkka-katto oli täynnä. Liga2 ei antanut uusille pelaajille pelilupaa, ennenkuin tarpeeksi entisiä olisi saatu ulostettua. Yli 20 äijää passitettiin pois, mutta se ei vielä riittänyt ja sopimukset Jose Rodriquezin sekä Okazakin kanssa purettiin. Muuten nuo olisivat jääneet palkkalistoille, mutta sitomaan kenkiä, putsaamaan pukukoppia tms. kaikkea muuta paitsi oikeutta pelata.

No nyt meillä on vahvistuksia. He vaan ovat ennestään tuttuja eli Keko, Juanpi ja Rolon, jotka palasivat lainalta ja joita ei saatu kaupaksi.

Lisäksi tuli 3 tyhjää arpaa – aika näyttää onko niistä mihinkään.

Entisten lisäksi Tigha lopetti ja Mula sekä “setoinen” Ivan jätettiin ilman sopimusta ja passitettiin Atletico Malaqueñoon.

Kekon ja Juanpin palkkaa laskettiin, mutta sopimuksia pidennettiin. (Tällä menetelmällä mm. Las Palmas selvisi palkka-katto-ongelmista)

Jos historia unohdettaisiin niin Kekon ja Juanpin saapuminen joukkueeseen olisi otettu hurraahuudoin vastaan. Nyt kuitenkin on valtava paskamyrsky Malagan somessa.Rosaledan seinätkin on taas ehditty sotkea iskulausein. Ensi lau-van-tai-na onkin odotettavissa aikalailla Al Thanin vastaisia “kannustuslauluja” 😀

Herää kysymys miten ihmeessä tällaista voi tapahtua, kun ongelmat palkka-katosta olivat jokaiselle vähänkin seuraavalle tiedossa. Miksi hankittiin vahvistuksia ennen kun oltiin päästy tarpeeksi eroon liikapelaajista?

Tuossa on tietysti urheilutoimenjohtaja Caminero ollut puun ja kuoren välissä. Moni siirto jäi sheikiltä allekirjoittamatta (läpi kesän) ja näinollen aika loppui. Lisäksi nämä palkkakaton sanktiot ovat uusi asia käytännön toteutuksissa Espanjassa. Pelaajia saatiin kuitenkin ulostettua kolmatta kymmenettä, joten kyllä sitä yritettiinkin.

Kunpa vain oltaisiin tehty “laspalmasit” (kts. ylempänä) niin ehkä tämä nöyryyttävä eilinen olisi voitu välttää.

Okazakin lähtö on valtava imagollinen tappio Malagalle. Joukkue itsessään ei kuitenkaan ole mihinkään romahtanut, jos tuosta Rolon, Keko ja Juanpi löytäisivät tasonsa niin vahvistunuthan sen pitäisi olla.

Fanit ovat käärmeissään. Okazakin menetys ja sitten vielä “omien poikien” eli Ivan&Mula passitus “farmiin”.

Kuitenkin ihmettelen väitteitä kuinka pudottaisiin sarjatasoa alemmaksi tai että “mennään konkkaan”. Ensimmäistä tuli jo arvioitua vähän ylempänä ja jälkimmäiseen täytyy todeta että tehdyt toimenpiteethän ovat juuri niitä jotka vähentävät “konkkaanmenemisiä”.

Josko tälle sopeutumiskaudelle lähtisi nyt odotuksin että varmistetaan se 50 pistettä millä ei sentään alemmaksi vajota (negatiivinen vaihtoehto) ja mieluummin saataisiin muutama piste lisää ja päästäisiin playoffeihin. Toivon mukaan sheikki tai BlueBay myisi osuutensa jommallekumalle ja saataisiin myös selkeyttä omistussuhteisiin ja sitäkautta lisäresursseja. Nythän on patti-tilanne, jossa kumpikaan osapuolista ei halua lahjoittaa toiselle mitään.