Harmittava tappio Osasunalle kärkiottelussa

Yksi kaikkien aikojen tappioista. Eilen hävittin Osasunalle kotona (1-2) pelissä jossa voitto olisi vienyt suoraan nousupaikkaan. Hävittiin kuitenkin kuuden pisteen ottelu ja puoli tulevaisuutta.

Erityisen kirveleväksi tappion tekevät seikat:
– lähes täysi kotikatsomo, vaikka virallisesti vain n. 22 200
– ensimmäisen puoliajan suvereeni hallinta
– vierasottelun tuomariskandaalia ei saatu kostettua

Ensimmäinen puoliaika lupasi Malagalle voittoa näytöstyyliin. Tauolle mentiin 1-0 johdossa, ja minuutti ennen taukoa R.Santos onnistui mykiöimään 3 metrin päästä vapaasta maalipaikasta. Tuo olisi mitä todennäköisimmin sinetöinyt kotivoiton, mutta vielä mitä. Sama jahvetti sähläsi toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla kulmapotkun C-juniorityyliin suoraan vastustajan jalkaan etutolpalle ja aikaansai ketjureaktion joka johti tasoitukseen.

Sitten iskettiin tuttuun tapaan päätä seinään ja odotettiin Osasunan vastaiskua ja sieltähän niitä tulikin. Yksi maali ja pari aivan selvää maalipaikkaa. Vierasvoitto oli ansaittu, mutta katkeralta se tuntuu.

Nyt voidaankin haudata toiveet divarin voitosta. Kakkospaikalle on vielä mahdollisuus sillä Reusilta lahjoitetut 3 pistettä sekä keskinäinen ottelu Granadaa vastaan nostaisivat joukkueen suoraan nousupaikkaan. Siihen vaan on juuri tällä hetkellä vaikea uskoa.

Joukkue on vuonna 2019 voittanut vain 2 ottelua. Tasapeleillä ei nousta. Syksyn kova vire on kadonnut valmentaja Muñizin varovaiseen tasapelihakuiseen pelityyliin.

Seuraavat 2 peliä käydään vieraissa (Numancia, Nastic). Niistä olisi kaapattava vähintään 4 pistettä. Jos näin ei käy niin mielestäni valmentaja Muñiz on pantava luiskaan. Olkoonkin ettei hän ole kuin murto-osalta syyllinen. Joukkueen kuntokäyrä on kuitenkin siinä määrin valahtanut alas, että jotain on tehtävä. Siirtoikkunakin on jo kiinni.

On muistettava myös että Läski-Seleznyov oli Muñizin toivelistalla. Ja että alkukauden komeetta Hicham pelaa jostain syystä b-joukkueessa. Samalla laillahan tuo juoksee päättömänä kanana kuin Santos, Mula tai Alejokin, mutta osaa sentään syöttää maalipaikkoja.

Mitään ei ole vielä menetetty paitsi kärkipaikka. Suora nousu voidaan hoitaa ihan omin jaloin. Ja sijat 3-6 karsivat playoffissa. Urheilu on tällaista, joskus voittaa ja joskus häviää. Tällä kertaa tuli paha paha tappio väärään paikkaan. Matsi sinänsä oli harvinaisen hyvää viihdettä paikan päällä tänään – tylsää ei ollut.

Malagan seuraava kotiottelu pelataan Sporting Gijona vastaan perjantaina 29.03. klo 21.00. Ottelusta tekee mielenkiintoisen ja historiallisenkin nousukamppailun lisäksi se, että Gijonin riveissä pelaa toinen koko sarjassa pelaavista suomalaispelaajista, Robin Lod. Taitaa muuten olla ensimmäinen kerta, että Malagan kotiareenalla vastustajan riveissä pelaa suomalainen pelaaja, korjatkaa jos olen väärässä.  Ilmoittaudu mukaan Reflan toimistossa tai sähköpostilla malagacffanclubfinland@gmail.com.

Tätä ennen Malaga pelaa kaksi vierasottelua, viikon kuluttua maanantaina 18.3. klo 21.00 Numanciaa vastaan ja sunnuntaina 24.3. klo 16.00 Gimnasticia vastaan, jossa siis pelaa sarjan toinen suomalainen, Berat Sadik. Nuo ottelut katsellaan suorana Reflassa.

Lauantaina 6.4. on vuorossa vierasmatka Granadaan. Granada – Malaga CF -ottelun pelipäivä ja kellonaika on nyt lyöty lukkoon. Peli pelataan Granadassa, Estadio Nuevo Los Cármenesilla lauantaina 6.4.2019 klo 18.00.
Malaga CF Fan Club Finland järjestää jälleen liput ja kuljetuksen tuohon tärkeään kärkikamppailuun. Matka on jälleen yksipäiväinen, kuten teimme askettäin Cordobaan. Lähdemme siis alkuiltapäivästä klo 13.00, kokoontuminen klo 12.45 ja ottelun jälkeen suoraan takaisin. Lähtöpaikkana taas vain Refla, paluumatkalla voimme tulla ns. rannan kautta tarvittaessa (Malaga, Torremolinos, Benalmadena, Torreblanca ja Los Boliches). Kysyntä vieraslippuihin on varmasti taas kova, haemme 50:ä lippua meille, eli ilmoittautuminen on nyt alkanut. Siis mitä nopeammin ilmoittaudut/maksat, sitä varmemmin pääset mukaan! Ilmoittautuneet maksavat matkan/lipun viimeistään 30.3.2019. Hinta on lippu+kuljetus 37,50€ (Fan Clubin jäsenet 32,50€).
Ilmoittaudu Reflassa Fan Clubin toimistossa tai sähköpostilla malagacffanclubfinland@gmail.com

 

P.S. On mahdollista, että lähdemme jo aamulla matkaan, seuraa tiedotusta Facebookissa tai käy toimistolla.